HOME | WAT IS EEN BURTON | GASTENBOEK | SLOPEN | FOTO'S | KOSTEN | LINKS | ECARD


Last Updated 11/7/2013 1:26:19 AM

3 September:
Gebeld met BCC, "rollend" gedeelte was er dus niet, ben heel vriendelijk te woord gestaan, heb veel uitleg gekregen, en de Cobra stoelen gaan dus niet door, het wordt een achterbank van een 2cv, vindt ik persoonlijk iets mooier staan dan die cobra stoelen.

16 September:
Even bij mijn vrienden van Braspenning motorsport langs geweest, leuk stuurtje gevonden.
23 September:
Ik zal die knakkers eens bellen, drie weken na dato moet er toch wel een rollend chassis voor me klaar zijn, dan kan ik ook mijn body bestellen en misschien heb ik hem dan nog eind december, dat zou een leuk verjaardags kadootje zijn.. later meer...


23 September:
Vandaag dus gebeld....rollend chassis staat in België en staat te wachten op een versnellingsbak... maar hij komt er snel aan... gelijk vandaag maar mijn body besteld, ik heb gehoord dat de levertijd ondertussen opgelopen is naar vier maanden dus dat word eind januari volgend jaar pas... daar gaat mijn verjaardagskadootje, maar nu heb ik dit jaar wel genoeg te vragen voor mijn verjaardag.;-)


17 Oktober:
Na een weekie vakantie, toch maar weer eens gebeld, versnellingsbak moet uit Engeland komen en de planning is dat ik eind oktober mijn rollend gedeelte kan komen ophalen.10 November:
Duizend borsten en fopspenen, nog steeds niets gehoord, morgen maar weer even bellen.


17 November:
Na van dat bellen is helaas niets gekomen, hopelijk kan ik morgen bellen hoe het er mee staat.


23 December:
Ja hoor, het is zover morgenochtend ga ik het rollend gedeelte halen, foto's volgen.
Het stuurtje is ook besteld, dus zoals de Belgen zeggen "jetzt geht loss".
Morgen ook maar gelijk even langs de stoffeerder in de straat om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het bekleden van de bank.


24 December:
Het is gelukt!!!
Preview filmpje
DOWNLOAD FILMPJE (9 MB) rechter muis knop en doel opslaan als


10 Januari:
Net bezoek gehad van Michael Klous, om het een en ander te vragen, hij heeft me heel goed geholpen en alles uitgelegd en we hebben een stukje gereden, Michael bedankt!!


04 Februari:
Gebeld door BCC, de body staat klaar, ik ga hem proberen 14 februari op te halen


14 Februari:
Jawel, het is gelukt, de body is opgehaald en staat in de schuur


19 Februari: dit ging dus niet passen, ook moet ik nog even wachten op de bodystrips, die had ik ook niet meegenomen dus die worden nagestuuurd. Ivm een klein ongelukje ben ik de komende week of 2 niet in staat om iets aan de auto te doen.20 Februari:Body strip, nieuwe hoofdremcilinder en chassisband zijn binnen gekomen vandaag


26 Februari:Daar gaan we weer...

Dit past beter

Gelukkig heb ik hulp
23 Maart:Het heeft even geduurd
De vrouw wilde namelijk de bijkeuken en de keuken gebouwd/opgeknapt hebben en dan heb je niet zoveel tijd voor de autoDit wordt het hulpstuk om de neus vast te zetten aan de body zodat ie makkelijk verwijderd kan worden tijdens een service beurt. Tweede foto is gelast, ik hoop dat het past anders moet het nog een keertje gelast worden.
27 Maart: Alvast een impressie van de voorkant, met neusdeel en motorkap.
26 Juni: Daar gaan we weer...
Slot zit erin, sluiting achter erop, scharnier op hun plaats, zit er goed uit.
Nu nu de bolling uit mijn broek uhhh uit de kofferklep krijgen want hij staat wel erg bol.
Ik heb al gelezen dat iemand er 2 zakken zand op gelegd heeft en vervolgens met de föhn is gaan spelen
30 Juli: In verband met een klein ongelukje op de boot van paps en mams ligt de bouw even stil,
klik hier voor foto's (kijken op eigen risico)


13 November: Daar gaat ie weer, bankie weggebracht naar de bekleder, maandag hoopt ie ermee klaar te zijn, ben benieuwd:
19 November: Iets later dan verwacht, bankie is er weer en o o o wat is ie mooi geworden en wat zit ie lekker
19 December: Nose job
24 December: Nog ff snel voor de kerst, had toch een daggie vrij en na het boodschappen doen, de velgdoppen geplakt met sikaflex
2 Januari: Als eerste allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar dat we maar gezond blijven, ik heb vanmiddag de linker achter spatbord gedaan, gelukkig had ik weer hulp van wat harige kerels ;-) verder nog een fotootje van de klokken die ik heb gekocht..
8 Januari: En de rechter achter spatbord..
7 Mei: Jemig tijd niets gedaan zeg...

Bankie in auto vast gezet en dashboard ontwerp begonnen, ik denk dat het nu al aardig goed zit zo maar ik kijk het nog even aan.


Foto van Hans en Christel hun Burton. Hun autootje ligt momenteel in de lappenmand, maar hopen dat het goed komt.

7 Mei: Volgende week beginnen met de neus.


11 Mei: Ik heb een berg spullen besteld van het weekend, waaronder het verlichtingspakket, kabelboom, spiegelpakket, en een hele berg meer en dat is vandaag binnen gekomen, gelijk maar de achterlichten en reflectoren erop gezet, de chrome randen komen nog. Ik zal vrijdag eens kijken of ik de nummerplaten kan laten maken.


15 Mei: Zo samen met Hans de neus erop gezet, erg warm klussie, zweet me rot of zou het de spanning zijn?? hier wat impressies van het geheelnummerbord houder en kenteken verlichting erop gezet.


18 Mei: We zijn op dreef, spatbord linksvoor erop gemonteerd, met een beetje glijmiddel (appeltjes dreft, heerlijk ruikt ie nu), gleed ook het kraalrubber er zo tussen, dit keer was het een minder warm klusje, wiel loopt mooi vrij. Morgen spatbord rechtsvoor erop zetten
19 Mei: We zijn nog steeds op dreef, spatbord rechtvoor erop gemonteerd, met een beetje glijmiddel, (op veler verzoek dit keer met citroen geur), gleed dit keer ook het kraalrubber er zo tussen, moet op een paar puntjes nog even nakijkenMensen hadden zich al opgegeven, dat als de auto mij niet zou staan, zij zich vrijwillig opwierpen om de auto over te nemen, helaas pindakaas, hij staat me erg goed al zeg ik het zelfMorgen komt mijn start knop met schakelaar en mijn nummer borden, ben benieuwd hoe dat eruit ziet.


20 Mei: Er we noemen haar.....
21 Mei: Warm klussie weer vandaag, de knipperlichten, pfff na veel heel veel meten en passen en kijken en gluren en koekeloeren en iedereen die langs liep vragen of het recht was hebben we uiteindelijk de knoop maar doorgehakt, hij moest er goed opkomen en dat is gelukt yessssss... o ja en de koplampen hebben we ook nog gemonteerd.
22 Mei: Motorkap steun in de zilver hamerite gezet, rubbertje gemonteerd en in motorkap steun geplakt, nu is de auto "ontzwabbert"
23 Mei: Zo hij gaat lekker, vandaag gaskabel aangesloten, choke kabel aangesloten, 2 gatenzagen gekocht, knipperlicht schakelaar op dashboard gemonteerdMal gemaakt voor tapijt, is wel zo makkelijk
24 Mei: Vandaag gaten in het dashboard gezaagd, dat was een heftig klussie..

Dashbord is klaar, dit moet het worden, kan niet meer terug!! ;-)28/29 Mei: Aansluiten van de kabelboom en alle lampjes en lichtjes en toeters en bellen. Dashboard is een beetje onduidelijk maar ja het is ook maar om een idee geven.

30 Mei: Jawel ze leeft, samen met dorpsgenoot Bert Smilde mijn tuutje aan het praten gekregen. De eerste woordjes waren vroem , pruttel pruttel plof. ;-)Klik hier voor het filmpje (21 MB)


3 Juni: Heleboel dingetjes gedaan die het maken van een foto niet waard zijn, er waren wat bouten de opnieuw aan het chassis moesten worden gedraaid en die daar zelf anders over dachten, maar met harde hand en een ferme toespraak zijn ze vervangen door nieuwe
Plaatjes tussen neus en chassis moesten worden gemonteerd, ook niet echt spannend.
Vandaag zijn er dus spullen binnen gekomen van BCC, hieronder het resultaat.
De kofferbakklep steun en de tonneaucoverVanavond de tonneau cover er goed opzetten.

O ja, ook heb ik tapijt in de auto gelegd
5 Juni: Achterklep steun gaatje gemaakt in achterklep, dus 'kijk mam, zonder handen', en een foto van de binnenkant
16 Juni: Vandaag spullen binnen gekregen van Patrick. Heleboel kleine dingetjes gedaan in de afgelopen dagen, het einde nadert, afspraak met BCC is gemaakt. Zondag auto naar buiten, mag ze ff luchten en in bad ;-)
17 Juni: Vandaag bril gekocht en gister nog instapstrips van Patrick geplakt
19 Juni: Vandaag lekker buiten gespeeld, auto gewassen en gestart en dit keer met mijn voet gas gegeven ipv met de hand ;-) en die foto met mijn handen op het hoofd was alleen om mijn pet goed te zetten dus er was niets aan de hand hoor.

25 Juni: Op weg naar de stalling, de schuur uit, langs het huis, spannend!!


Eens even kijken of het filmpje wat geworden is........ Klik hier voor het filmpje (20 MB)


4 Juli: Op weg naar Zutphen voor de voorkeuring en wat kleine reparaties en afstellingen

11 Juli: De keuring is in zicht 13:00 uur moet ie gekeurd worden. Spannned!!!!!!!12 Juli: Net zelf maar gebeld, want die gasten kunnen zich moeilijk afspraken houden.
Maar goed auto is op zich goedgekeurd alleen is het nieuwe chassis een probleem en daardoor is de auto afgekeurd. De reden waarom ik hem naar Burton Car Company heb gebracht is om de ellende met het chassis niet te hebben, maar goed ook die gasten hebben het niet voor elkaar gekregen.
Nu even wachten op een belletje over hoe en wat nu verder.

Goed achteraf gezien is het dus wel allemaal goed gegaan, alleen moet er nog een formulier worden aangevraag dbij Citroen Nederland die aan de hand van foto's aantoond dat het een origineel chassis is.

dussssss.............vanmiddag dus gelijk naar Zutphen gereden en daar samen met Hans mijn Burton opgehaald, om 20:00 uur waren we thuis en alles is perfect gegaan, lekker verbrand want het was super weer, zonnig geen wind en bloedje heet heerlijk.....
Nu maar op weg naar de eerste 1000 km12 Juli: Eerste ritje naar huisWeer thuis, sigaar roken en weer snel op pad want er moet wel gereden worden ;-) Die sigaar heeft trouwens maar 100 meter meegereden en toen hebben we hem weggegooid, bah...16 Juli: En vandaag weer terug naar BCC in Zutphen, volgende week naar de RDW voor de controle op origineel chassis
En de remmen maakt zoveel lawaai en het blok lekte olie, en aangezien die ook nieuw bij hun vandaan komen mogen ze dat gelijk oplossen.29 en 30 April 2006: We zijn alweer een jaar verder, veel gebeurt maar niets aan de website.
Ik heb een vastloper gehad in de tussentijd en de eerste 1500 km na die vastloper zitten er al weer op.
van het weekend hebben we een poets weekend gehad waarmee we met schuurpapier en polijst middelen de auto van krassen proberen te ontdoen.
Hieronder een hoop plaatjes met speciale dank aan Hennie Smits voor deze.
Oktober 2008:
Tijdens het wegbrengen voor een nieuwe uitlaat zag ik een hoop roest onder de auto.
Het bleek iets erger te zijn dan ik dacht.
De behandeling is gestart en als het goed is moet ie weer helemaal straks zwart in de verf komen.

Uiteindelijk ziet het uitlaatje er zo uit:

Volgende stap, het dakje...

Om een dakje op een laag vorruit te maken moet er tochhet een en ander worden veranderd

Stap 1:
Het bankjeHet bankje deel 2 - 29 november 2008Het bankje deel 3 - 6 december 2008

Het dakje/bankje deel 4 - 13 december 2008

FIJNE FEESTDAGEN!!!
Het dakje deel 5 - 15 januari 2009Het dakje deel 6 - 16 januari 2009

Het dakje deel 7 - 17 januari 2009

Fijn een stukje rijden ;-)En dicht ziet ie er zo uit:

Op de foto 31 Januari 2009

Velgen weg gebracht want ze begonnen erg verroest te worden 28 Februari 2009 en 5 maart waren ze weer terug

Zondag 15 maart 2009