HOME | WAT IS EEN BURTON | GASTENBOEK | SLOPEN | FOTO'S | KOSTEN | LINKS | ECARD


Burton: Nostalgische funauto voor dagelijks gebruik

Het bedrijf bestaat sinds 1993. Zij is ontstaan door de passie voor autodesign en techniek van de twee eigenaren, Dimitri en Iwan GŲbel. Als kleine jochies al begonnen met allerlei rijdende vehikels te bouwen van oude rommel. Tijdens hun studie, HEAO (Iwan) en Kunstacademie (Dimitri), ontstond de liefde voor de lelijke eend. Al snel werd de ene Eend omgebouwd tot een Pick-up en de andere tot een Lomax. Binnen afzienbare tijd waren honderden Lomaxen en Pick-ups verkocht. In maart 1999 werd de grootste 2CV shop van Nederland geopend. Inmiddels is het uitgegroeid tot ťťn van de mooiste en succesvolste 2CV shops van de wereld, met online shop, werkplaats, showroom, special parts, een race afdeling, special cars, enz... Eind 1998 werd gestart met het ontwerpen van een nieuwe sportauto, wederom gebouwd op het chassis van de 2CV. In Mei 2000 werd deze, genaamd Burton, geÔntroduceerd op de Nederlandse markt. Op dit moment is Burton Car Company de grootste sportwagen fabrikant van Nederland, ooit...

De Burton is gebaseerd op een 2CV onderstel. Daarom zijn kosten zoals brandstofverbruik, aanschafprijs, belasting, onderdelen en verzekering zo laag. De 2CV biedt een ideale basis door zijn eenvoudige maar doeltreffende techniek. CitroŽn heeft in 45 jaar ruim 5 miljoen Eenden gemaakt. De Eend is daardoor ongelooflijk goed uitontwikkeld en doordacht. De vering en wegligging van een 2CV zijn, voor iemand die er nog nooit in heeft gereden, een openbaring. Het gewicht van de Burton is ongeveer een derde lager en maakt remweg, acceleratie en vering nog beter als bij een eend.

Ruimte

De bagageruimte van de Burton is groot. Via de afsluitbare achterklep is een bagageruimte van 610 liter bereikbaar. Voorin bij de motor is nog eens 100 liter opbergruimte beschikbaar, voor bijvoorbeeld gereedschap of tent.

Wintersport

De hardtop en de kachel maakt de Burton in een klap winterklaar. De stoere vleugeldeuren zorgen voor een vlotte instap. De deuren zijn snel te verwijderen zodat u targa rijdt. Het dak is getest bij extreme kou tijdens de wintersport.

Elke Burton

De mogelijkheden om de auto haar eigen gezicht te geven zijn legio. De body is leverbaar in alle RAL kleuren. De spatborden kunnen vervangen worden door cyclewings, er is keuze uit een voorruit of aeroscreens, 2CV dashboard of luxe klokken, 2CV velgen of sportvelgen enzovoort. Ook het interieur kan naar eigen smaak en budget worden ingericht.

Prestaties

De prestaties van de Burton zijn zoals men van een sportauto mag verwachten. Door zijn lage gewicht, de aŽrodynamische vormgeving en de goede wegligging heeft u eigenlijk al genoeg aan een standaard 2CV motor.

Opvoeren is niet echt moeilijk. Het stappenplan begint met afgedraaid vliegwiel, grotere cilinders, elektronische ontsteking en snelle nokkenas.

Burton in het kort

Brandstofverbruik:   1:20
Wegenbelasting:   € 90,00 per jaar
WA-clubverzekering:   € 60,00 (ook voor jongeren erg goedkoop)
Afschrijving:   Weinig tot geen
Onderdelen:   Goedkoop en makkelijk te krijgen
Onderhoud:   Betrouwbaar en eenvoudig
Vering:   Goed
Wegligging:   Uitstekend, beter dan de eend
Polyester body:   professioneel en goedpassend
Kleur:   Leverbaar in alle RAL kleuren
Kofferruimte:   710 liter
Kachel:   Geschikt voor alle jaargetijden
Dak:   Hardtop met vleugeldeuren

Burton is een internationaal geregistreerd handelsmerk